Programma 19 november, 

 

Groningen: Oud ontmoet Nieuw

 

Op 19 november willen we jullie meenemen naar Groningen.   

We gaan een kleine stadswandeling maken en brengen onder andere een bezoek aan een tweetal hofjes en gasthuizen. Ervaar de rust en naastenliefde in de binnenstad van Groningen.

 

Tijdens de route leiden we jullie onder anderen door de hofjes, langs muurschilderingen in de Papengang, staan we stil bij de herinrichting van de Grote Markt en vertellen we over het Scholtenhuis in de oorlogsdagen en lopen we langs het oorlogsmonument naar het Martinikerkhof. Tevens kunnen we nog fotograferen in de hal van het Forum.

Halverwege gaan we gezamenlijk een kop koffie/thee drinken in het Feithhuis met daarbij een kleine (maar fijne) versnapering. We worden hier rond 11.30 uur verwacht.

Met jullie goedvinden willen we de kosten uit de "Fotoclub Pot" betalen.

Vervolgens gaat onze route verder richting de Prinsenhof, welke natuurlijk niet mag ontbreken op deze dag. Hier is de prachtig aangelegde hoftuin te bewonderen.

Misschien kunnen we vooraf ook nog even een kijkje nemen in de Martinikerk, want daar is altijd wel iets te beleven en deze ligt op onze route.

 

Mochten de weergoden ons niet goed gezind zijn, dan kiezen we toch om deze wandeling maken. We dagen jullie (en onszelf) uit om mooie foto's te maken. Op deze manier leren we ons toestel nog beter kennen.

 

We verzamelen om  10.00 uur bij de Albert Heijn, Gedempte Zuiderdiep 14. Tijdens de bijeenkomst van 9 november is geopteerd om per trein naar Groningen te reizen en van daaruit naar de verzamelplek te lopen. Voor wie met de auto komt: er is een parkeergarage aan de Rademarkt (nummer 27 tegenover politiebureau).  De parkeerkosten zijn € 3,20 per uur. De voetgangersuitgang is aan de achterzijde van de garage. Dan kom je bij de AH waar we verzamelen en waar we beginnen aan de wandeling. 

Rob en Diana